جشنواره چهلم فجر توانست جشن‌های انقلاب را نمایندگی کند/ نظر شخصی یک نویسنده چه ربطی به جشنواره دارد؟
جشنواره چهلم فجر توانست جشن‌های انقلاب را نمایندگی کند/ نظر شخصی یک نویسنده چه ربطی به جشنواره دارد؟

رئیس اتحادیه تهیه‌کنندگان سینمای ایران با بیان این که چهلمین جشنواره فجر توانسته جشن‌های انقلاب را نمایندگی کند گفت: یک خانم نویسنده یک نظر شخصی داده که هیچ ربطی به جشنواره فجر ندارد.

سروش سینما/ غلامرضا موسوی در گفت و گو با ایرنا ضمن اشاره به این نکته که جشنواره فیلم فجر دو کارکرد مهم دارد و  در هر دو زمینه عملکردش مثبت بوده است اظهار داشت: این جشنواره در دهه فجر برگزار می‌شود و بزرگ ترین جشن دهه فجر در تهران و سراسر کشور است. در واقع هیچ مراسم و جشن دیگری در دهه فجر نمی تواند با این جشن رقابت کند. جشنواره های تئاتر و موسیقی هم در این ایام برگزار می‌شود؛ ولی جشنواره فیلم فجر است که شور و نشاط به راه می اندازد. جشنواره فیلم فجر در این زمینه قطعا موفق بوده است.

این تهیه‌کننده با بیان این که جشنواره باید بتواند نگاه مردم را متوجه سینمای ایران کند توضیح داد: خوشبختانه جشنواره در این حوزه هم موفق بوده است. ده ها خبرگزاری، روزنامه و شبکه رادیویی و تلویزیونی به این جشنواره توجه دارند و درباره آن می گویند و می نویسند. مهم نیست که خوب می گویند یا بد چون ذات توجه‌شان به سینما ارزشمند است. این که برخی ائمه جمعه  در روزهای اخیر درباره جشنواره و سینما صحبت می‌کنند، خودش یک نکته مثبت و از تبعات خوب جشنواره است.

موسوی با مرور دوباره کارکردهای جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: جشنواره فجر در زمینه ارتباط با مردم و متوجه کردن‌شان به سینما موفق بوده است. ضمن این که توانسته جشن‌های انقلاب را نمایندگی کند.

تهیه‌کننده فیلم قصیده گاو سفید با اشاره به وجود سلیقه‌های متنوع در دنیای هنر و سینما گفت: وقتی کار هنری می‌کنید و اثری می‌سازید عده‌ای خوش‌شان می‌آید و عده‌ای خوش‌شان نمی‌آید. در ‌همین ‌جشنواره فیلم‌هایی مثل موقعیت مهدی را داشتیم که خیلی‌ها دوستش داشتند. فیلم‌هایی هم بودند که مورد پسند واقع نشدند. اما معنایش این نیست که فیلم‌های دسته دوم سخیف بودند؛ بلکه فیلم‌های ضعیفی بودند. به هر حال نگاه به کارها متفاوت است. یک عالم دینی یک جور نگاه می‌کند و جوانان ۱۸ تا ۳۰ سال ما ممکن است نگاه متفاوتی داشته باشند. به نظر من علما باید از دولت و صداوسیما خواسته‌هایی داشته باشند. آنها از بخش خصوصی توقعاتی دارند که به نظر من منطقی نیست.

وی با اشاره به فیلم‌های شرکت کننده در جشنواره امسال تاکید کرد: همه جشنواره‌ها از کن گرفته تا برلین و ونیز تعدادی فیلم خوب و تعدادی فیلم متوسط و ضعیف دارند. جشنواره فجر هم مستثنی از این قاعده نیست. فیلم‌هایی که امسال دیدیم در زمان کرونا ساخته شده است. دست تک تک عوامل این فیلم‌ها را باید بوسید که در شرایط بدی که مردم از خانه‌شان بیرون نمی‌آیند فیلم ساخته‌اند. باید از این عوامل تشکر کرد.

موسوی افزود: در جشنواره فیلم کن هم همه آثار شاهکار نیستند. دو سه تا فیلم خیلی خوب هستند و دو سه تا فیلم هم در سطح متوسط قرار دارند. ارزیابی جشنواره باید در دو بعد مورد اشاره یعنی نمایندگی جشن‌های انقلاب و متوجه کردن مردم به سینما انجام شود. من هم این جشنواره و جشنواره‌های دیگر را ایده‌آل نمی‌دانم. زمانی می‌توانیم به یک جشنواره ایده‌آل داشته باشیم که یک شورای برگزاری ده ساله داشته باشیم. الان هر دولتی که می‌آید مجبور است دبیر و سیاست‌ها را عوض کند.

  • منبع خبر : ایرنا